Vi söker familjehem:

Vi söker familjer med extra stora hjärtan.

Det finns många barn och ungdomar som av olika skäl inte kan bo hos sina biologiska föräldrar. Ofta handlar det om missbruk eller psykisk ohälsa hos föräldrarna, men det kan även vara andra situationer som gör att en ung människa inte längre har möjlighet att leva som tidigare.

Öppna dörren för en ny familjemedlem.

Att bli familjehem är ett stort och viktigt beslut. Det är ett ansvarsfullt uppdrag som kräver att du och din familj delar med er av ert liv, er vardag och er trygghet till en ny familjemedlem. Det är ofta roligt och utvecklande, men kan också vara tufft och slitsamt. Det viktigaste är att ni känner att ni har något att ge, och att ni har både tid och vilja att engagera er.

Är ni familjehemmet vi söker?

På Resursforum låter vi alla familjer som vill bli familjehem genomgå en omfattande utredning med flera möten och djupintervjuer. Familjen kontrolleras även i social- och kriminalregistret. Vi ser till att lära känna både er och barnet för att vara säkra på att göra en så bra matchning som möjligt.

Stöd och hjälp från dag ett och framåt.

Vår uppgift är att hjälpa dig och resten av din familj att skapa en tillitsfull, trygg och hållbar relation till barnet som ska bo hos er, och ständigt finnas där för rådgivning och support – i vissa fall dygnet runt. Alla våra familjer får möjlighet att gå kursen ”Ett hem att växa i” och vi erbjuder regelbunden handledning samt är noga med att se till att ni har en och samma kontaktperson. Vi arrangerar även träffar med andra familjehem då vi hittar på kul saker tillsammans.

Ett familjehem kan se ut på många olika sätt.

Ni kan bo i lägenhet eller villa, i stan eller på landet. Familjen kan bestå av en eller två vuxna, av samma eller olika kön. Ni kan ha barn som bor hemma, barn som flyttat hemifrån eller inga barn alls. Det viktigaste är att ni vill göra en viktig skillnad i en annan människas liv och att ni har tillräckligt mycket tid, kraft och empati.

Vill du veta mer? Kontakta Anna Olsheimer, 076-886 33 63

eller anmäl dig via formuläret nedan.

Intresseanmälan att bli familjehem:
Om du tror det är något för dig, att bli ett familjehem, fyll gärna i intresseanmälan så kontaktar vi dig.